HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.03.2016.

Vjernici Zaprešićkog i Samoborsko-okićkog dekanata hodočastili bl. Stepincu u katedralu

 

U četvrtak, 10 ožujka u večernji satima Zagrebačka katedrala bila je ispunjena vjernim pukom koji se svakog desetog u mjesecu okuplja moleći zagovor bl. Alojzija Stepinca.



Ovaj put zagrebačku prvostolnicu ispunili su vjernici dvaju dekanata – Zaprešićkog i Samoborsko – okićkog. Euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u zajedništvu s zaprešćkim dekanom preč. Ivanom Frkonjom, dekanom
samoborsko – okićkim preč. Davor Štuljanom i svećenicima dvaju dekanata.



Na kraju euharistijskog slavlja zaprešićki dekan župnik Ivan Frkonja zahvalio je ocu biskupu  Ivanu Šašku, nazočnim svećenicima, svim bogoslovima, ministrantima i nazočnim vjernicima na radosti zajedništva oko euharistijskoga stola.



Župnik Frkonja posebno je zahvalio trima zborovima koji su uzveličali ovo slavlje: Mješovitom crkvenom zboru Marije Kraljice Apostola; Mješovitom crkvenom zboru „Sv. Cecilija iz Zaprešića i Mješovitom zboru sv. Vida iz Brdovca.



U kratkom ophodu kod groba bl. Alojizja Stepinca zaprešićki dekan Ivan Frkonja izmolio je zavjetnu molitvu župe sv. Petra ap. iz Zaprešića a amoborsko – okićki dekan Davor Štuljan predvodio je molitvu za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim. Euharistijskom slavlju nazočio je i gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk s predstavnicima gradskog vijeća koji je u prinosu darova Caritasu zagrebačke nadbiskupije darovao simboličan novčani prilog.

                                                                                                                   Ilija Nikolić,
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: