HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.10.2023.

Vjernici iz Singapura i učitelji iz Varaždina hodočastili sv. Josipu



Katolici iz Singapura predvođeni svećenikom Michaelom Limom, podrijetlom iz Singapura, a trenutno na službi u nadbiskupiji Canberre i Goulburna u Australiji, pohodili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Putujući po Europi, a prema Međugorju, htjeli su u Josipovu svetištu u Karlovcu slaviti svetu misu te se upoznati sa znamenitostima svetišta i grada Karlovca.





Istog dana povodom Dana učitelja u Josipov su svetište hodočastili nastavnici i djelatnici katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina, predvođeni ravnateljicom s. Damjanom Mihaelom Barbarić, OSU. Okupljeni u Josipovu svetištu sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio rektor mons. Antun Sente. Nadahnut evanđeoskim odlomkom o slanju druge sedamdeset dvojice učenika, mons. Sente kazao je kako se među poslanim učenicima mogu prepoznati i nastavnici i djelatnici katoličke osnovne škole. "Kako tada, tako i danas Isus traži suradnike u naviještanju Božje riječi. Nastavnici osnovnih škola zasigurno jesu pozvani da svojim primjerom uprisutnjuju Kraljevstvo Božje u svom vremenu i svom prostoru. Vjerojatno će poput ondašnjih poslanika doživljavati mnoge radosti, ali i razočarenja i teškoće. No, to nas ne smije smesti, već još više učvrstiti da obdareni znanjem i poslanjem osobnu posvetu stječemo posvećuju se drugima, konkretno povjerenim učenicima i njihovim obiteljima", poručio je okupljenima mons. Sente.



Misno su slavlje pjesmom animirali članovi školskog zbora pod ravnanjem Višeslava Jaklina, djelatnika škole i glavnog orguljaša varaždinske katedrale.

Župa BDM Snježne, Karlovac-Dubovac
Ispišite stranicu: