HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.03.2016.

Veličanstveni koncert Antiphonusa i Hrvatskog baroknog ansambla u Crkvi Sv. Katarine


Remek-djelo Bachova muka po Ivanu u novom glazbenom ruhu

Kako je Korizma i u glazbenom smislu najbogatije vrelo vokalnog nadahnuća starih majstora, koncertni se Ansambl Antiphonus još jednom okrenuo nezamjenjivom remek-djelu, Bachovoj muci po Ivanu, koju će ovu nedjelju 13. ožujka u 20 sati izvesti u Crkvi Sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu, i to kao treći koncert svog sad već tradicionalnog i glazbenim sladokuscima dobro poznatog ciklusa Trinitas.

Bachova muka po Ivanu djelo je iznimno isprepletenih dramaturških i teoloških slojeva, praizvedeno u Crkvi sv. Nikole u Leipzigu, koje krasi intenzivna atmosfera komornog muziciranja,  a izvest će se zborski dijelovi, arije i sola evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, i to očima učenika kojeg je Isus najviše ljubio.

Novosti ovogodišnje izvedbe bit će izvorni instrumentarij i ugodba, a kako bi glazbeni užitak bio potpun, solistima Antiphonusa, u komornom će se muziciranju pridružiti Hrvatski barokni ansambl,  najznačajniji hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroka i bliskih epoha,  i to na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Glazbenu će kompoziciju zaokružiti još jednom evanđelist Robert Bartneck i priznati solist, sada već i prijatelj, Krešimir Stražanac.

Svi ljubitelji lijepih i uzvišenih glazbenih nota, kao i sve brojniji vjerni pratitelji Ansambla Antiphonus, ulaznice za ovaj koncert mogu kupiti na ulazu u Crkvu sv. Katarine sat vremena prije početka koncerta, i to po cijeni od 50 kuna te 20 za studente i umirovljenike, kao i grupe.
Ispišite stranicu: