HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.09.2023.

Učenici, roditelji i učitelji kod svetog Josipa u Karlovcu

Učenici osnovnih škola Ružičnjak i Lotrščak predvođeni Lucijom Murgić, predsjednicom i Ángelom Gonzálezom de Rábagom, tajnikom RINO instituta hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 24. rujna 2023. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio vlč. Josep Peguera Poch, duhovnik RINO instituta, a propovijedao mons. Antun Sente, rektor Josipova svetišta.


 
Ovo je peto ovakvo hodočašće članova RINO instituta. Nakon misnog slavlja obitelji RINO instituta ostale su u zajedničkom druženju u prostorima Josipova svetišta, a hodočašće su završile molitvom krunice pri svetom Josipu.



RINO, Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje, neprofitna je ustanova čiji je cilj pomoći roditeljima otkriti ljepotu svoje zadaće, podupirući ih u nastojanju da svojoj djeci omoguće cjelovit, skladan i kvalitetan odgoj koji se temelji na dostojanstvu ljudske osobe i formaciji svakog učenika u njegovoj jedinstvenosti.
Suočeni s odgojnim izazovima s kojima se susreću današnje obitelji, članovi Instituta započeli su projekt otvaranja odgojno-obrazovnih institucija, konkretno vrtića te osnovnih i srednjih škola kako bi pomogli roditeljima u intelektualnom, moralnom, fizičkom i duhovnom obrazovanju njihove djece u suradnji s vrhunskim nastavnicima.
 
Na spomenutom misnom slavlju dubovačka župa dobila je dva nova člana; kršteni su Magdalena i Luka. 
 

Župa BDM Snježne
Foto: Ela Koller 
Ispišite stranicu: