HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.01.2016.

Učenici Katarine Zrinski za štićenike Caritasa



U utorak 19. siječnja 2016. godine u Caritasovoj Kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Emaus u Dubcu, održala se primopredaja sredstava prikupljenih tijekom tradicionalne humanitarne akcije »Poduzetni za Božić«.


U srdačnom i veselom okruženju, ravnateljica Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, Antonela Šimunović predala je donaciju Andrei Šimunović, koordinatorici volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (CZN) koja je pritom zahvalila svim volonterima i nastavnicima na angažmanu u spomenutoj akciji.
 
Donacija od 12 400 kuna rezultat je truda učenika i nastavnika PGEŠ Katarina Zrinski koji su u prosincu izrađivali božićne ukrase te ih prodavali u Arena centru te u City Centru One west.
 
Ravnateljica Šimunović zahvalila je svima koji su se uključili u akciju »Poduzetni za Božić« te naglasila kako škola Katarina Zrinski već godinama djeluje karitativno te kako učenici imaju veliku želju i volju i dalje sudjelovati te zahvalila Caritasu na usmjeravanju ka onima najpotrebitijima.

 
Voditeljica Caritasove kuće Emaus, Sandra Žitković Bunčić potvrdila je kako su potrebe štićenika velike, a od prikupljenih sredstava namjeravaju urediti dnevni boravak u smislenu cjelinu prema idejama i potrebama korisnika.
 
Primopredaji su prisustvovali i korisnici kuće Emaus koji su s učenicima Katarine Zrinski sudjelovali u kratkoj radionici te se pritom uvjerili kako sve što rade, rade s mnogo ljubavi.
 
Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski zahvaljuje svima koji su se priključili i podržali akciju. Vrijednim humanitarcima su na prodajnim štandovima svoju podršku dala i brojna poznata lica, među ostalima Boris Đurđević, sa suprugom Valerijom, Goran Bogdan, Ivana Marić te Mladen Burnać. (CZN)
 
Ispišite stranicu: