HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.06.2022.

U Župi svetog Nikole Biskupa - Stenjevec II kršten Fran Krsto, šesto dijete u obitelji Marije i Tomislava Boras



U nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, na svetkovinu Presvetog Trojstva, za vrijeme misnog slavlja u 11 sati kršten je Fran Krsto, šesto dijete obitelji Boras.

Svetu misu predvodio je upravitelj župe svetog Nikole vlč. Branimir Šarić, a misu je pjevanjem animirao župni mješoviti zbor. Na početku svete mise vlč. Branimir prenio je pozdrave zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i u ime Nadbiskupskog duhovnog stola obitelji Boras, ocu Tomislavu i majci Mariji te kumovima Benjaminu i Ivani Iveković.





U homiliji je istaknuta poveznica između tajne Presvetog Trojstva, Boga živoga, i dara života. Bog koji stvara život i umire da bi drugi živjeli nas poziva u zajedništvo sa sobom. To otajstvo se prvenstveno ostvaruje u krštenju kada se rađamo kao djeca Božja, krstimo u Krista i postajemo hram Duha Svetoga.

Cijela župna zajednica zahvalna je Trojedinom Bogu, živom Bogu, na daru života i kršćanskom svjedočanstvu koje daju, ne samo obitelj Boras, nego sve obitelji Župe svetog Nikole biskupa. Po zagovoru svetog Nikole biskupa, zaštitnika djece, neka nas Presveto Trojstvo uvijek vodi punini života u Kristu.
Ispišite stranicu: