HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.01.2016.

U Župi sv. Josipa proslavljen 4. „dan“ velike Devetnice Božjem Milosrđu



U Župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki proslavljen je u petak, 21. siječnja 2016. godine 4. „dan“ velike devetnice pod nebeskom zaštitom bl. Majke Terezije uz misao: Nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem! te na temu Božja ljubav i milosrđe u služenju bližnjima!

„Danas se želimo zagledati u otajstvo Božje ljubavi i milosrđa prema bližnjima razmatrajući riječi Svetoga pisma, kao i zaštitnice ovoga 4. „dana“ Devetnice Milosrđa, bl. Majke Terezije, te sv. Faustine Kowalske. Ovu Devetnicu u Godini milosrđa obavljamo s nakanom za duhovnu i moralnu obnovu hrvatske mladeži, za mir u svijetu, blagoslovljene plodove Svjetskoga dana mladih u Krakovu 2016., kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca kao i za sve naše ostale potrebe.“

Posebnost ovog 4. „dana“ bila je u tome što su našu Župu posjetile i na molitvi sudjelovale časne sestre Misionarke Ljubavi iz zagrebačke Jukićeve ulice te su sa sobom donijele i relikvijar bl. Majke Terezije, točnije kapljicu njezine krvi pohranjene u relikvijaru.



Svaki mjesec, odnosno dan devetnice (22. u mjesecu) ima svoga nebeskog zaštitnika, kao i temu kojoj je u središtu Božje milosrđe te je tako listopad pod zaštitom sv. Ivana Pavla II., a tema je Božje milosrđe u daru poziva na svetost. Svi mladi, a pogotovo oni koji planiraju sudjelovati na SDM-u u Krakowu, pozvani su svakog 22. u mjesecu pridružiti se Devetnici Milosrđa. (IV)
Ispišite stranicu: