HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.10.2023.

U Župi Dobroga Pastira u Brestju održana Pastirijada

Povodom početka školske i pastoralne godine zajednica mladih Župe Dobrog Pastira u Brestju organizirala je Pastirijadu po principu oratorija za učenike osnovne škole od 3. do 8. razreda koja se održala u subotu 30. rujna 2023. godine. Program je započeo u 9 sati okupljanjem ispred crkve, nakon čega je uslijedila zajednička molitva. Nakon uvodnog zagrijavanja uz Flamanski ples, naši animatori podijelili su djecu u timove u kojima su zajedničkim snagama skupljali što više bodova na stanicama s animatorskim igrama. Neke od igara na Pastirijadi bile su hvatorep, gospodar prstenova, nacrtaj me, štafetni križić-kružić, ribar ljudi, izgubljena ovčica te razne druge.



Nakon natjecateljskih igara i kratke okrepe djeca su sudjelovala u igri Čovječe, ne ljuti se u stvarnoj veličini. Posebno zanimljivo bila je ta igra kada su figure na ploči zamijenili oni sami, a najveća radost bila je za svaku skupinu kad je njihova „figura“ sretno stigla u kućicu. Na kraju susreta sudionici su poslušali „Priču za tebe“ o sv. Dominiku Saviju, izmolili tri Zdravo Marije, a susret su zaključili s pjesmom.
 


Kroz igru i druženje tijekom prijepodneva sudionici su se držali gesla ovog susreta “Da vaša radost bude potpuna” (Iv 15, 11), te uistinu doživjeli radost u zajedništvu i igri.
Lucija Pavić

Ispišite stranicu: