HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.03.2019.

Trnjanska Savica u pohodu sv. Josipu i Stepinčevu Krašiću



Uoči proslave svetkovine sv. Josipa, zaštitnika obitelji i  Domovine Hrvatske, župljani  župe  bl. Alojzija Stepinca s Trnjanske Savice bili su u subotu, 16. ožujka 2019., pod vodstvom župnika vlč. Antuna Vukmanića  na tradicionalnom hodočašću  svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Odaziv župljana bio je u ovoj jubilarnoj, dvadesetoj  godini Župe dvostruko veći nego inače. U prepunom svetištu su imali prilike za sv. ispovijed te potom  pribivali  misnom slavlju koje je predvodio  župnik vlč. Antun Vukmanić, uz suslavlje više okupljenih svećenika.



Nakon svete mise i okrepe župljani su  se uputili u Krašić, mjesto  u kojemu je  svoje posljednje dane  proboravio u zatočeništvu kardinal Alojzije Stepinac po kojemu je, nakon njegove beatifikacije na Mariji Bistrici 3. listopada  1998., tada novoosnovana zagrebačka Župa na Trnjanskoj Savici, prva u Zagrebačkoj nadbiskupiji,  dobila 10. veljače 1999. ime.

U krašićkoj crkvi  Presvetoga Trojstva župljani su molili Blaženikov zagovor. Slijedila je molitva križnoga puta u parku oko crkve i posjet  Stepinčevoj  spomen-sobi. Time je završeno  ovo hodočašće  koje je učvrstilo župljane i vjeri i pouzdanju u zagovor  i  sv. Josipa i bl. Alojzija Stepinca da se i Župi na Trnjanskoj Savici konačno nakon 20 godina  djelovanja izda valjana lokacijska dozvola kako bi se  moglo pristupiti  gradnji crkve Blaženiku na čast, a Bogu na slavu.




          Marija Znika,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: