HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.08.2019.

Supružnici Šarić proslavili 40 godina bračnoga zajedništva

Molitva i pjesma obitelji Šarić u subotu 24. kolovoza ispunila je kapelu svetog Antuna Padovanskoga u naselju Gradna u samoborskoj župi svete Anastazije. Naime, Marijan i Dana Šarić svečanom su svetom misom, koju je predvodio pomoćni biskup zagrebački u miru Valentin Pozaić, proslavili četrdeset godina braka.


Biskup Pozaić zahvalio je supružnicima u propovijedi što su kroz nevolje i radosti života ostali vjerni izgovorenoj riječi i bračnim obećanjima, danim prilikom sklapanja braka, naglasivši. „Svoj su život živjeli u velikom pouzdanju u Boga i zato ih je nagradio darom života.“

Naime, Marijan i Dana imaju jedanaestero djece od kojih je troje već zasnovalo svoje obitelji pa sada imaju i sedmero unučadi.



Oboje su svojim zajedničkim životom i radom mnogo doprinijeli svjedočenju vjere i služenju Crkvi: Marijan dugi niz godina radeći na Nadbiskupskom duhovnom stolu, a Dana odgajajući djecu i dajući sebe za obitelj. Svoju marljivost i vjernost Bogu prenijeli su i na svoju djecu koja su, posebno u zajednici i zboru mladih, aktivna u samoborskoj župi.

Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: