HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.12.2023.

Studenti udruge »Ekonomska klinika« darovali djecu socijalno-ugroženih obitelji korisnika zagrebačkog Caritasa

Drugu godinu zaredom udruga »Ekonomska klinika« organizirala je prikupljanje i podjelu darova za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji koje primaju pomoć zagrebačkog Caritasa, među kojima je bilo i djece iz više ukrajinskih obitelji te dvije obitelji iz Perua. 


 
Grupa studenata, koji su članovi ove neprofitne studentske udruge s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uručili su djeci darove tijekom susreta koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao 20. prosinca u Kući za mlade »Da život imaju!« na zagrebačkoj Trešnjevci.
 
Okupljene je na početku susreta pozdravila voditeljica Caritasove Socijalne službe Ana Juratovac, posebno pohvalivši osjećaj solidarnosti studenata kojima je na darovima u ime svih primatelja zahvalila jedna djevojčica iz Ukrajine.



Članovi Udruge pripremili su darove za ukupno 40 djece, a u prikupljanje darova pridružilo im se i nekoliko osoba koje nisu članovi Udruge, njihovi prijatelji i članovi njihovih obitelji.
 
Caritasova Socijalna služba je u primatelje darova, uz hrvatske obitelji, uvrstila i djecu iz obitelji raseljenih iz Ukrajine te u Hrvatsku doseljenih obitelji iz Perua.


 
Djeci koja nisu mogla doći na susret Caritasova Socijalna služba naknadno će uručiti darove.
 
Voditeljica Sektora usluga socijalne skrbi Suzana Horvat Kutle upoznala je studente s radom Kuće za mlade »Da život imaju!« istaknuvši važnost rada Caritasa na osamostaljivanju korisnika. Doznavši da će članovi Udruge dijeliti darove i djeci u Brezovici rekla je kako vjeruje da će ih stanari Kuće bl. Alojzija Stepinca, kao i tolike druge posjetitelje te ustanove, naučiti cijeniti život i biti sretni.



Tekst i fotografije: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
 
Ispišite stranicu: