HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.01.2016.

Stručni i duhovni rast Caritasovih zaposlenika



S ciljem podizanja kvalitete rada i zadovoljstva korisnika Caritas Zagrebačke nadbiskupije, pored stalnog pružanja različitih oblika pomoći, kontinuirano ulaže kako u stručni tako i u duhovni rast zaposlenika, korisnika i volontera.
 
Tijekom 2015. godine stručni zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sudjelovali su na 78 nacionalnih i međunarodnih stručnih skupova, konferencija, okruglih stolova, tribina, simpozija, edukacija i supervizija organiziranih na različite teme vezane za socijalni i karitativni rad.

Od toga su na 20 skupova aktivno sudjelovali držeći izlaganja, predavanja ili prezentacije.
 
U mjesecu lipnju Caritas je bio domaćin i suorganizator međunarodne konferencije voditelja dječjih domova na temu »Začarani krug ovisnosti o sustavu socijalne skrbi« na kojoj su sudjelovali predavači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske i Poljske.
 
Osim toga zaposlenici su sudjelovali na korizmenoj i adventskoj duhovnoj obnovi koje zagrebački Caritas organizira svake godine kako bi im omogućio odmak od svakodnevnih izazova te duhovnu okrjepu i osvježenje, dok je za voditelje Caritasovih službi, kuća i projekata bila organizirana posebna trodnevna duhovna obnova.
 
U brizi za Caritasove korisnike, osim stalnog pružanja materijalne pomoći, Caritas je organizirao i duhovne obnove za žrtve obiteljskog nasilja, beskućnike, brojne obitelji, starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom, dok je za volontere župnih caritasa organizirao stručnu edukaciju i duhovne vježbe. (CZN)
Ispišite stranicu: