HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.05.2022.

"Stepinčeva oaza mira" iz zaprešićke župe sv. Petra apostola proslavila 14. obljetnicu postojanja i djelovanja



"Stepinčeva oaza mira", udruga proizašla iz molitvene zajednice bl.Alojzija Stepinca u župi sv. Petra u Zaprešiću, na nedjelju Dobroga Pastira 8.svibnja, proslavila je svoju 14. obljetnicu postojanja i djelovanja. Obilježavanje je započelo slavljem sv. mise sa župnom zajednicom, u crkvi sv. Ivana Krstitelja koje je predvodio župni vikar vlč. Vatroslav Siketić.

Propovijed je bila prožeta slikom svakog biskupa, pastira u Crkvi koji primajuću službu prima i palij istkan od vune ovaca i koji podsjeća svog vlasnika na odgovornost za stado, požrtvovnost za svaku ovcu koju nosi na ramenima. Završetkom svog života, taj isti palij nosi sa sobom u grob, u susret Kristu koji je prošao stvarnost groba i otvorio nam vrata Vječnog Života. Slika požrtvovnog pastira s palijem je svakako prikladna slika i za bl.Alojzija Stepinca, pastira Zagrebačke nadbiskupije, osnivača mnogih župa među kojima je i župa sv. Petra ap. u Zaprešiću u čijem okrilju je stasala i udruga Stepinčeva oaza mira.

"Zajednice, udruge u sklopu crkvenog djelovanja nikako nisu znak podjeljenog zajedništva već dopunjavanje istog. Stoga je i dan utemeljenja udruge, ujedno i dan rođenja bl.Alojzija Stepinca razlog za okupljanje, slavljenje Gospodina i zahvala za dosadašnje djelovanje te stavljanje svake ideje i namisli u Gospodinove ruke kako bi i sve što slijedi imalo svoj smisao u Njemu", rekao je župni vikar Siketić.



Slavljenje u zajedništvu je uslijedilo i u prostoru Lovačkog doma Vrbina smještenog u prekrasnom zelenom okolišu prikladnom za druženje na kojem se okupilo više od 120 ljudi, članova Udruge i njihovih bližnjih i djece te dragi gosti, članovi iz Udruge Ivančica koji su svojom glazbom podigli
atmosferu i zabavljali sve prisutne. Osim slavlja obljetnice Udruge, svoje slavlje imala je i obitelj Antunović koji su obilježili svoju 18. obljetnicu bračnog zajedničkog života. Njima je za iznenađenje pripremljena i slavljenička torta.

Ovim druženjem se otvara nova godina djelovanja za udrugu Stepinčeva oaza mira pred kojom su nova okupljanja i projekti, uvijek pod okriljem i zagovorom bl. Alojzija Stepinca.
                                                                       
                                                                                           Maja Žuhović
Ispišite stranicu: