HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.05.2018.

Proslavljena župna svetkovina Uzašašća Gospodnjega u Sloboštini



Svetkovina Uzašašća Gospodnjega svečano je proslavljena 10. svibnja u župnoj crkvi Uzašašća Gospodnjega u novozagrebačkom naselju Sloboština. Jutarnju svetu misu svetkovine predslavio je vlč. Ivica Reparinac, župnik župe Tijela Kristova u Sopotu.

Središnje je euharistijsko slavlje predslavio ravnatelj Hrvatskog Caritasa i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže, mons. Fabijan Svalina uz koncelebraciju župnika Ivice Šturlića, te bivšeg župnika Marjana Pavlenića. U svojoj je propovijedi mons. Svalina istaknuo kako je Isus prije nego li je uzašao na nebo svojim apostolima uputio riječi ohrabrenja i poslanja, te da iste riječi Isus govori i svakome od nas.

Svi smo pozvani nasljedovati poslanje koje su od Isusa dobili njegovi učenici. Iako je i naš pogled usmjeren prema nebu, mi ovdje na zemlji moramo vršiti ono što je Isus naučavao.



Župna se zajednica za svetkovinu počela pripravljati u ponedjeljak 7. svibnja trodnevnom pripravom kroz koju su je vodili vlč. Vladimir Kerečeni, župnik župe sv. Kvirina na Pantovčaku, vlč. Tomislav Kralj, župnik župe sv. Nikole u Bistri i vlč. Josip Čulig, župnik župe BDM od Sedam Žalosti iz Velikog Trgovišća. Prva dva dana trodnevne priprave svojim su pjevanjem misna slavlja animirali mješoviti župni zbor župe Sloboština i župni zbor mladih iz Bistre, a trećeg dana misno slavlje animirala je klapa „Bistrica“ iz Marije Bistrice, koja je nakon mise održala i prigodni koncert klapskih pjesama na prostoru ispred crkve.


Emilija Čapo
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: