HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.01.2016.

Proslavljena župna svetkovina sv. Anastazije u Samoboru



Vjernici samoborske župe svete Anastazije mučenice proslavili su proteklih dana svetkovinu svoje nebeske zaštitnice.
Proslava je započela trodnevnom pripravom u utorak 12. siječnja kada je večernju misu predvodio fra Marin Grbešić iz samoborskog franjevačkog samostana. Vjernike je posebno potaknuo da u svome životu uvijek imaju Anastaziju kao uzor i da ju nasljeduju.



Drugi dan trodnevnice svetu misu predvodio je župnik iz Ruda vlč. Darko Banfić. Pitajući „je li naša vjera istinska i praktična?“ podsjetio je vjernike na važnost blagovanja za euharistijskim stolom, jer „jedino osnaženi Kruhom nebeskim moći ćemo umaći zamkama Sotone i sretno stići u luku spasenja, u nebesku domovinu.“ Treći dan trodnevne priprave predvodio je župnik iz Kotara fra Marko Vrgoč.



Na svetkovinu svete Anastazije u petak 15. siječnja  jutarnje svete mise predvodili su domaći svećenici - župnik Davor Štuljan, kapelan Josip Čulig te župnik iz Svetog Martina pod Okićem Siniša Hegedušić. c Vjernicima je posebno stavio na srce da nasljedujući mučenički život svete Anastazije te ljubeći Boga, ujedno ljube svoju domovinu Hrvatsku i svojim životom doprinesu njezinom boljitku.

U danima priprave i na sam blagdan, mise su svojim pjevanjem uveličavali župni zborovi: Mješoviti zbor, dječji zbor „Samoborski krijes“ i Zbor mladih.
Lovorka Grbac,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: