HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.01.2016.

Proslavljena svetkovina Bogojavljenja na Baniji



Nakon trodnevnice koju je predvodio vlč. Ivica Tolla, upravitelj Župe sv. Antuna Padovanskog - Generalski Stol od 3. do 5. siječnja, dana 6. siječnja župljani Župe sv. Tri kralja – Karlovac, Banija svečano su proslavili blagdan svojih nebeskih zaštitnika - Sveta tri kralja.

Svete mise bile su u 8, 11 te 18.30 sati, a svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je vlč. Ivica Tolla uz koncelebraciju župnika Župe Sveta tri kralja, vlč. Antuna Kolića te ostale upravitelje župe Karlovačkog dekanata. Svečanu sv. misu animirali su Karlovački tamburaški orkestar, župni zbor i zbor mladih župe Banija.

Medijski su popratili Radio Karlovac i Televizija 4 Rijeke- Tv4r, Karlovac. 
 
Po završetku misnog slavlja, uslijedilo je proštenje koje su župljani tradicionalno pripremili za goste. Bilo je za svakog ponešto, od kolača, čaja, kuhanog vina, a mogao se nabaviti i pokoji sakralni predmet za uspomenu kao i svijeće s otisnutim likom kraljeva posebno izrađenih za blagdan Bogojavljenja.

Vrijedni župljani oslikali su i staklene predmete dekupaž tehnikom blagdanskim motivima, izgravirali staklene svijećnjake i okvire za slike motivima Tri kralja te ručno izradili krunice od perli. Sav prihod od prodaje navedenih predmeta namijenjeno je za potrebe župnog Caritasa.

Mirjana Kresojević
župna medijsa suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: