HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.02.2018.

Proslavljen Svjetski dan braka u Zaprešiću



Svjetski dan braka, koji se obilježavao u nedjelju 11. veljače, svečano je proslavljen u župi sv. Petra ap u Zaprešiću. Proslavu je potaknula obiteljska zajednica koja već nekoliko godina vrlo aktivno djeluje župi Zaprešić I.

Euharistijsko slavlje u novoj crkvi sv. Ivana Krstitelja predvodio je upravitelj župe i zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja na kojem je sudjelovalo i četrdesetak bračnih parova koji ove godine slave svoje okrugle obljetnice. U prigodnoj homiliji preč. Frkonja podsjetio je bračne parove kako su na dan vlastitog vjenčanja stajali pred službenikom Crkve i zajednicom i svečano prisegnuli na ljubav: „Danas stojite pred vašom djecom koja su odraz vašega života i ljubavi koju ste im pružili kroz vaš brak.“



U nastavku svoje propovijedi, župnik Frkonja čestitao je i zahvalio bračnim supružnicima što su svjedoci bračne ljubavi: „Potrebni su ovakvi primjeri sakramenta ženidbe kako bi se mogao nadići trend današnjeg društva koji teži brzim rješenjima i kraju odnosa“.



Nakon propovjedi svi su bračni parovi obnovili svoj bračni savez i zavjete uz prigodne riječi držeći se za ruke što je kod mnogih izazvalo osmjeh na licu. Euharistijsko slavlje završilo je svečanim blagoslovom po kojem se i dalje nastanjuje ljubav i vjernost i sve ono što doprinosi sretnom zajedničkom bračnom životu. (I.N.)
Ispišite stranicu: