HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.02.2018.

Proslavljen četvrti dan devetnice uoči Stepinčeva u Krašiću



U ponedjeljak 5. veljače 2018. u Župi Presvetog Trojstva – Krašić proslavljen je četvrti dan devetnice uoči Stepinčeva i proslave 20. obljetnice proglašenja kardinala Alojzija blaženim.

Uz prisutne župljane, zajedništvu su se pridružili i vjernici hodočasnici iz Novozagrebačkog dekanata.

U 17 sati započeo je križni put na otvorenom pored župne crkve. Prisutni vjernici tijekom križnog puta razmatrali su o životu našega blaženika, pastira zagrebačke Crkve, kardinala Alojzija Stepinca u vrijeme uzništva u Lepoglavi i rodnom Krašiću.

Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je dekan preč. Ivan Topolnjak u koncelebraciji sa svećenicima dekanata. Slavlje je svojim pjevanjem uveličao mješoviti zbor Župe Tijela Kristova – Sopot. Preč. Topolnjak u homiliji je naglasio da je važno imati čvrstu i postojanu vjeru po uzoru na blaženog Alojzija i naše pretke, koji su u teškim društvenim okolnostima zadržali snažan vjernički stav i pouzdanje u Boga.



Na svršetku euharistijskog slavlja nazočnim vjernicima obratio se vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe u Krašiću te ih upoznao s nekoliko važnih crtica iz života blaženog Alojzija. Nakon euharistijskog slavlja, okupljeni župljani zadržali su se u zajedničkom druženju s hodočasnicima u prostoru župnog dvora.

Predvođeni svojim župnicima, vjernici Novozagrebačkog dekanata još od 1974. godine redovito hodočaste u Krašić, to iznimno mjesto Božje prisutnosti po svetosti života našega Blaženika. (IV)
Ispišite stranicu: