HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.10.2023.

Proslava župnog blagdana u Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa



Na dan proslave župnoga blagdana, u nedjelju 1. listopada 2023., u Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu jutarnje su mise predslavili župnik vlč. Mario Pavić i vlč. dr. sc. Vlado Mikšić, a središnje svečano misno slavlje predvodio je preč. Tomica Šestak, ekonom Zagrebačke nadbiskupije, uz koncelebraciju mons. Zvonimira Sekelja, mons. Zlatka Korena, don Izidora Lukića, don Peje Orkića, vlč. Mladena Škvorca i župnika vlč. Marija Pavića.



U svojoj je homiliji preč. Šestak tumačio prispodobu iz Matejeva evanđelja u kojoj dvojica sinova različito reagiraju na očev poziv. Dok je jedan rekao „Neću!“ pa se predomislio i napravio posao u vinogradu, drugi je rekao „Evo me, gospodaru!“ i nije otišao u vinograd. Iako je moguća rasprava o tome koji je sin odabrao ispravniji put, preč. Šestak je istaknuo kako je put Male Terezije utemeljen i na „Evo me!“ kao odgovoru na Očev poziv, i na stvarnom hodu prema Njemu. Svojim je svetim životom zaslužila biti crkvenom naučiteljicom – izvorom zdravoga nauka za cijelu Crkvu.




 
Mnoštvo je hodočasnika i župljana iskazalo poštovanje izloženim relikvijama sv. Terezije od Djeteta Isusa uz iskrenu molitvu za zagovor svoje župne zaštitnice.



Ove se godine obilježava 150 godina rođenja svete Male Terezije, a proslavi župnog blagdana prethodila je trodnevna priprava. Prvoga dana priprave svetu je misu predslavio vlč. Petar Tisaj, župni vikar u Župi Svih svetih u Sesvetama. Drugoga dana trodnevnice sveto je misno slavlje predvodio vlč. Domagoj Topić, župni vikar u Župi Pohoda BDM u Vukovini. Vlč. Krunoslav Hikec, župni vikar u Župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reci i u Župi sv. Ivana Pavla II. u Jelkovcu, predvodio je misno slavlje trećega dana priprave za župni blagdan.



Tijekom trodnevne priprave trojica su mladomisnika istaknula vrednote ljubavi i požrtvovnosti koje je, iako u kratkom ovozemaljskom životu, istinski živjela sveta Mala Terezija te nam ih ostavila kao putokaz prema sjedinjenju s Ocem. Vjernicima su udijelili mladomisnički blagoslov.

Župa sv. Terezije od Djeteta Isusa, Zagreb
Ispišite stranicu: