HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.07.2022.

Proslava župne svetkovine u Župi sv. Petra apostola u Prišlinu

Župa sv. Petra Apostola u Prišlinu proslavila je svoju župnu svetkovinu u srijedu 29. lipnja. Svečanu misu u 11 sati, uz svećenike Tuheljsko-pregradskog i Krapinskog dekanata te svećenika iz Rogatca u Sloveniji, predslavio je preč. Vlado Mikšić, predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije te bivši župnik u Prišlinu.

 
Proslava svetkovine Petrova nastavljena je i u nedjelju 3. srpnja. Svetu misu u 11 sati predslavio je preč. Denis Barić, dekan Zbora prebendara, profesor na KBF-u i tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, uz vlč. Dragutina Šarca, duhovnika časnih sestara karmelićanki BSI u Poredju.


Svečanost su uzveličali udruge: limena glazba, vatrogasno društvo Prišlin-Hum, kuburaši sv. Petra iz Gornjeg Breznog, kuburaši sv. Pavla u Prišlinu, kuburaši "Taborska kubura" iz župe Taborsko, kuburaško društvo "Keglevićeva straža", kuburaši iz Rogatca u Sloveniji, udruga vinara Humska Kapljica, udruga lovaca “SRNDAČ“ iz Huma na Sutli, udruga branitelja 1. Gardijske brigade Tigrova iz Krapinsko-zagorske županije. Župni caritas i vrijedne župljanke pripremili su kolače, a vinari piće s kojima su se počastili župljani i hodočasnici nakon svete mise.

Ispišite stranicu: