HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.09.2018.

Proslava župne svetkovine BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću

U sklopu proslave župne svetkovine Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti i Dana općine Veliko Trgovišće održat će se duhovna obnova.
      
Četvrtak 13. rujna

Prvi dan duhovne obnove uoči blagdana BDM od Sedam Žalosti održat će se u četvrtak 13. rujna u istoimenoj župi u Velikom Trgovišću.

U 19 sati održat će se euharistijsko slavlje koje će predvoditi domaći župnik vlč. Josip Čulig, nakon kojeg će se održati pjesnička večer dr. Fureša i gosp. Karabina.

Petak 14. rujna

Drugi dan duhovne obnove uoči blagdana BDM od Sedam Žalosti održat će se u petak 14. rujna u istoimenoj župi u Velikom Trgovišću.
 
U 19 sati euharistijsko slavlje predvodit će vlč. Darko Banfić, homiliju će izreći vlč. Miroslav Lesičar. Nakon mise slijedi koncert duhovne glazbe, uz nastup domaćih zborova i gostiju.

Subota 15. rujna

Na sam blagdan BDM od Sedam Žalosti euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će mons. Valetnin Pozaić, zagrebački pomoćni biskup u miru. Misno slavlje svojim pjevanjem animira mješoviti župni zbor i Puhački orkestar Mrzlo Polje.

U poslijepodnevnim satima organizira se nogometni turnir kod igrališta te druženje uz bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavu.

Nedjelja 16. rujna

Euharistijsko slavlje u 8 sati predvodit će domaći župnik, a pjevanje će animirati zbor mladih „Velixi“.

U 11 misno slavlje animira mješoviti župni zbor nakon koje će se formirati procesija prema novom dječjem igralištu kod spomen doma dr. Franje Tuđmana te će uslijediti blagoslov igrališta i pučko veselje.

Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: