HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.08.2017.

Proslava zlatne mise p. Franje Pšeničnjaka


Isusovac pater Franjo Pšeničnjak u nedjelju 6. kolovoza 2017. proslavit će 50-tu obljetnicu svećeništva u svojoj rodnoj župi, crkvi svetoga Jurja u Pušći. Procesija počinje u 10.45, a misa u 11 sati. Predvodit će je slavljenik u zajedništvu s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Daliborom Renićem, domaćim župnikom Franjom Tkalčecom, svojom subraćom isusovcima, prijateljima i svećenicima iz svoga rodnoga kraja.

Zlatnu misu patera Franje Pšeničnjaka i proslavu nakon mise svojom će nazočnošću i prigodnim programima uveličati vjernici i udruge iz Pušće.

Pater Franjo Pšeničnjak rođen je 19. listopada 1938. godine. U novicijat je ušao 1955. g. Diplomirao je filozofiju i teologiju u Zagrebu na Jordanovcu, a specijalizirao i doktorirao teologiju u Rimu. Zaređen je 1967. g. u Zagrebu. Predavao je na Bogosloviji u Sarajevu i na Filizofsko-teološkom institutu D.I. u Zagrebu. Obnašao je dužnosti poglavara kolegija D.I. na Jordanovcu i sjemeništa na Fratrovcu, bio je magister novaka u Splitu, a nakon toga od 1993. do 1999. g. provincijal. Radio je kao urednik Glasnika srca Isusova i srca Marijina i urednik Izdanja D.I. Tri je godine boravio u Opatiji od koji je jednu godinu bio duhovnik na bogosloviji u Rijeci. Na službu u Split došao je 2012.
Ispišite stranicu: