HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.02.2019.

Proslava Svijećnice i Dana posvećenog života u Vinagori



Na blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnice, nakon svete mise i blagoslova svijeća, Dan posvećenog života i nadolazeći Međunarodni dan života na poseban su način obilježeni u župi Vinagora. U novouređenoj dvorani samostana susret s ovogodišnjim krizmanicima i njihovim roditeljima, ali i brojnim drugim zainteresiranim vjernicima, imale su članice inicijative „40 dana za život“.

Prikazan je potresni film „40 dana...“, koji sadrži svjedočanstva molitelja, spašene djece i onih koji su odabrali život. Dio ove velike filmske priče su i svjedočanstva onih kojima je prijetio pobačaj, ali i onih koji do danas nose rane pobačaja. Nakon projekcije filma, aktivistice su predstavile novu kampanju koja počinje u korizmi, te pojasnile svima zainteresiranima kako se mogu uključiti u ovu hvalevrijednu inicijativu, koja je već spasila 56 života od smrti pobačajem (za koje se zna).



Tijekom korizme, svakodnevno će se održavati miroljubivo bdjenje u kapelici Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, stoga su aktivistice pozvale vjernike da se uključe, sukladno svojim mogućnostima, ali ih potaknule i da svakodnevno kod kuće mole za prestanak pobačaja u Hrvatskoj i svijetu. Kako je rekla Brankica Kunštek, koordinatorica inicijative „40 dana za život“ za Krapinsko – zagorsku županiju, prema službenoj statistici, 2017. je godine namjernim pobačajem u OB Zabok ubijeno 73 djece.

- Uključite se u inicijativu, molite kod kuće... Zaista, mogu posvjedočiti da od kada sam se i sama uključila, moja je vjera ojačala. I sve što ćete učiniti, bilo to malo ili veliko djelo, stostruko će vam se vratiti milošću Božjom. Sjeme je posijano, sada je red na vama – zaključila je koordinatorica inicijative.  

Jelena Jazbec
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: