HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.11.2018.

Proslava svetog Huberta u vivodinskoj župi



U subotu 3. studenog 2018. lovačko društvo „Kuna“ Vivodina proslavilo je svog zaštitnika, svetog Huberta.
 
Svake godine lovci lovačkog društva „Kuna“ Vivodina slave svog zaštitnika, svetog Huberta, a ove se godine to poklopilo upravo na svečev spomendan, 3. studenog. Slavlje uvijek započinje u župnoj crkvi Svetog Lovre svetom misom na čast svetom Hubertu i za sve lovce koji su se već preselili u Vječnost.

Tog dana lovce u njihovim svečanim odorama prate njihove žene što daje ovom slavlju poseban čar, jer obično su lovci većinom muškarci i ne viđaju se u društvu žena.
 
Župnik Andrija Markač u svom je obraćanju lovcima stavio naglasak na obitelj. Ističući zasluge svetog Huberta pozvao je sve lovce da čuvaju i njeguju obiteljski život: „Kao što ste vi, dragi lovci, zajednica koja se već mnoga desetljeća održala u našoj Vivodini, pored ostalih udruga i društava, kao što ste složni u vašim pothvatima, u što sam se i sam mogao uvjeriti, i kao što vi djelujete kao obitelj, tako isto potrebno je njegovati i vlastitu obitelj. Jer iz obitelji i u obitelji nastaje život i snaga kojom u svakodnevnici savladavamo sve teškoće i probleme. Tu su vaše drage žene koje vas čekaju dok se ne vratite iz lova doma i imaju strpljivosti za vas, tako i vi dajte njima do znanja da ste im zahvalni za njihovo razumijevanje i da zajedno čuvate obitelj.“
 
Ohrabreni i nahranjeni duhovno lovci su zajedno sa svojim gospođama nastavili druženje u lovačkom domu na „Samički“ u Vivodini.
 
Neka sveti Hubert bude nadahnuće svim lovcima u istinskom življenju vjere i čuvanju obitelji, jer znamo da se i naš Spasitelj rodio u obitelji te tako posvetio svaku kršćansku obitelj!

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: