HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.12.2023.

Proslava svetkovine Božića u Župi Rođenja Isusova na Kajzerici

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova - Božić, Župa Rođenja Isusova u Zagrebu na Kajzerici proslavila je župnu svetkovinu. Središnja proslava bila je na župnoj svetoj misi koju je predvodio vlč. Krunoslav Kolar, upravitelj župe. Liturgijsko pjevanje tijekom euharistijskog slavlja predvodio je mješoviti župni zbor.



Župljani su se pripremali za proslavu svetkovine misama zornicama nakon kojih je bilo jednosatno klanjanje u tišini. Prije zornica bila je pobožnost Djetetu Isusu i molitva Anđeo Gospodnji. Svaki dan bila je mogućnost ispovijedi.

U svojoj homiliji na svetkovinu vlč. Kolar podsjetio je na 800. godišnjicu prvih jaslica koje je napravio sv. Franjo Asiški te protumačio prikaz jaslica. Također je istaknuo marginaliziranost Isusa od rođenja, o čemu govori i evanđelje u retku koji kaže: „K svojima dođe i njegovi ga ne primiše“. To nisu samo oni koji su zatvorili vrata da se Isus kod njih rodi već ljudi svih povijesnih epoha i zemalja koji su odbacili Isusa.



Na kraju propovijedi vlč. Kolar rekao je prisutnima: „Braćo i sestre, neka nam pogled na jaslice pomogne shvatiti Božju ljubav koja ide do vrhunca sebedarja: Bog se daje umjesto nas. Neka nas jaslice sa svim svojim sudionicima poučavaju uvijek iznova da sav naš život treba biti usmjeren na Isusa Krista, Boga koji nam prilazi s licem čovjeka. Kako je velika milost biti čovjek kad sam Bog to postaje! Neka nas zahvati neizmjerna radost poradi ljubavi našega Boga, neka nam srca omekšaju da u njih primimo čitavog Boga koji upravo tu želi živjeti! Primimo malog Božića i budimo Božić drugima!“
 
Medijska skupina Župe Rođenja Isusova
Ispišite stranicu: