HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.08.2018.

Proslava blagdana Gospe Snježne u Belcu

Blagdan Gospe Snježne u Belcu - zaštitnice Krapinsko-zagorske županije proslavit ćemo u nedjelju 5. kolovoza svečanim koncelebriranim misnim slavljem u 11 sati u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu, koje će predvoditi vlč. Ivica Cujzek, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Proslavi svetkovine Gospe Snježne prethodit će trodnevnica s misnim slavljima 2. kolovoza u 19 sati, 3. kolovoza u 8 sati te 4. kolovoza u 19 sati.

Blagdan Gospe Snježne, kad Hrvatska ujedno slavi Dan domovinske zahvalnosti, glavno je proštenje belečke župe, a budući da 1993. Majka Božja Snježna u Belcu postaje zaštitnica KZŽ-a, očekuje se dolazak predstavnika županije, župana Željka Kolara i predsjednice Županijske skupštine, Vlaste Hubicki kao i drugih dužnosnika te predstavnike Grada Zlatara.

Ovom slavlju će se pridružiti pripadnici braniteljskih udruga, članovi DVD-a Zlatar, Belec i Donja Batina, Belečke mažoretkinje, KUD Belec i Olditmer kluba VW Buba.

Misno slavlje pratit će Gradska limena glazba iz Zlatara te župni crkveni zbor. Nakon mise održat će se blagoslov oldtimera i tradicionalna vatrogasna zabava u vrtu DVD-a Belec.


Ivana Sambolić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: