HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.04.2018.

Proslava 20. obljetnice postojanja zbora mladih u župi Retkovec

U nedjelju Božjeg milosrđa, 8. travnja 2018., zbor mladih »Damask« Župe sv. Pavla ap. u zagrebačkom naselju Retkovec proslavit će 20. obljetnicu djelovanja.

Svečani koncert pod geslom »Sa svetim Pavlom Boga slavimo, djelima svojim Krista naviještajmo« počinje u 20 sati, a prethodi mu zahvalno misno slavlje u 19 sati.

Uz današnjih 50-ak članova zbora, u programu proslave sudjelovat će i brojni članovi i voditelji koji su svojim pjevanjem i sviranjem obilježili djelovanje zbora kroz proteklih 20 godina.

Zbor mladih u retkovečkoj župi neprekidno djeluje od kraja 1997., od kada se u njemu izmijenilo oko 230 mladih – voditelja, svirača i pjevača. U nizu događaja koji su obilježili djelovanje zbora, posebno se ističe činjenica da su kao jedini hrvatski župni zbor mladih pjevali u čast dvojice Papa prigodom njihova posjeta Hrvatskoj: u čast sv. Ivana Pavla II. - u molitvenom programu prije sv. Mise u Rijeci, 9. lipnja 2003. (sv. Ivanu Pavlu II. su pjevali i u Banjoj Luci, 22. lipnja 2003.), te u čast Benediktu XVI. - u molitvenom programu prije sv. Mise na zagrebačkom hipodromu, 5. lipnja 2011.

Ispišite stranicu: