HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.11.2018.

Proslava 110. obljetnice rođenja službenice Božje s. Žarke Ivasić



Ove godine obilježava se 110 godina od rođenja službenice Božje s. Žarke Ivasić. Tom su prigodom sestre milosrdnice iz Zagreba i Jastrebarskog u nedjelju 18. studenoga 2018., na dan njenog rođenja, hodočastile u njeno rodno mjesto Krašić te sudjelovale na svečanoj svetoj misi u 11 sati.

Svečano misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ivanom Vučakom, predslavio je dr. Zvonimir Kurečić, postulator u Postupku za proglašenje blaženima ili proglašenje mučeništva službenica Božjih s. Žarke (Julijane) Ivasić i šest susestara.



Na svetoj misi bile su također prisutne vrhovna glavarica s. Miroslava Bradica, vrhovna zamjenica s. M. Jelena Ikić, provincijalna glavarica s. M. Elizabeta Peršić, vicepostulatorica s. M. Tea Juratović, pridodana bilježničarka i arhivistkinja s. M. Vlasta Tkalec. Zbor sestara milosrdnica iz Zagreba je zajedno s domaćim zborom animirao ovo misno slavlje.

Za vrijeme propovijedi postulator dr. Zvonimir Kurečić uputio je okupljenim vjernicima nekoliko poticajnih misli vezanih za evanđelje 33. nedjelje kroz godinu. Zatim se prisjetio i žrtava Vukovara i Škabrnje kojih se toga dana prisjećamo s posebnim poštovanjem. Na kraju propovijedi okupljenima je progovorio o pokrenutom procesu i njegovom značenju te o sestrama mučenicama.



Prije završnog blagoslova okupljenim se vjernicima obratila vrhovna glavarica Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga - Zagreb s. Miroslava Bradica i ukratko im predstavila Družbu i sestre mučenice, a posebno njihovu župljanku službenicu Božju s. Žarku Ivasić.

Tom prigodom župi je darovan samostojeći poster s likom i crticama iz života i mučeništva službenice Božje s. Žarke Ivasić te replika slike sestara mučenica. Okupljenima su podijeljene sličice sa slikom sestara mučenica, njihovim kratkim životopisom i molitvom za njihovo proglašenje blaženima.

Nakon završetka svečanog misnog slavlja druženje se nastavilo za nedjeljnim obiteljskim stolom.

s. Tea Juratović
Ispišite stranicu: