HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.05.2022.

Pročelnik Kongregacije za kler nadbiskup Lazarus You Heung sik posjetio Krašić

Pročelnik Kongregacije za kler, koji će u kolovozu biti uvršten u Kardinalski zbor, nadbiskup Lazarus You Heung-sik na Dan državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja posjetio je Krašić i pomolio se ispred moći blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Nadbiskup You Heung sik posjetio je Krašić u pratnji tajnika Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Alfreda Rayana D’Souze.



Nakon molitve u crkvi nadbiskup You Heung sik obišao je i obnovljeni Spomen-dom bl. Stepinca te se još detaljnije upoznao s likom i djelom hrvatskog mučenika i blaženika.

U znak zahvalnosti na posjetu budućem kardinalu Lazarusu You Heung siku domaćini su poklonili autohtoni proizvod, vrhunsko vino Pinot Noir koje nosi posebno ime „kardinal“. Novoimenovani kardinal You dobio je bocu s brojem 70, budući da ima točno 70 godina života te da se ove godine navršava 70 godina od kako je papa Pio XII. nadbiskupa Alojzija Stepinca uvrstio u Kardinalski zbor.

Pročelnik Kongregacije za kler Lazarus You Heung sik predvodit će na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata u utorak 31. svibnja svečano euharistijsko slavlje u 19 sati na trgu ispred zagrebačke prvostolnice.


Ispišite stranicu: