HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.01.2016.

Preminuo vlč. Valentin Zdravko Noršić


U 92. godini života i 67. godini svećeništva preminuo je u ponedjeljak, 11. siječnja 2016. godine, u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu vlč. Valentin Zdravko Noršić.

Valentin Zdravko Noršić je rođen je 1. siječnja 1925. godine. Rođen kao Samoborac od oca Mije i majke Ane r. Mažić. Kršten, pričešćen i krizman je u samoborskoj crkvi sv. Anastazije. Nakon pučke škole koju je pohađao u Samoboru pošao je u klasičnu gimnaziju u Zagrebu te maturirao položivši ispit zrelosti 28. studenog 1945. godine.

Vrijeme formacije i studija bilo je prožeto teškim prilikama u našoj zemlji, no vlč. Valentin je nastavio ustrajno hoditi za Onim kome je povjerovao te tako završio Katolički bogoslovni fakultet odslušavši 11 semestara.

Sveti red Đakonata je primio 25. ožujka 1950., a te iste godine, 29. listopada zaređen je za svećenika po rukama biskupa Franje Salisa Seewisa.

Služio je kao mladi svećenik i vojni rok. U njegovoj službi prekidale su ga razne prilike, a prva služba župnog vikara bila je u župi Sveti Ivan Zelina. Valentin je u teškim vremenima služio Božjem narodu u župi Hraščina, zatim Kostajnica, Ladvenjak, Vukmanić i konačno župi Bogićevci, poslije koje je bio na dužem bolovanju i oporavku u Njemačkoj. I prije i poslije umirovljenja 2000. godine do danas je ostao vjerni pomoćnik i zaštitni znak svoje rodne Župe sv. Anastazije u Samoboru.

Ispraćaj Pokojnika bit će u srijedu, 13. siječnja 2016. g., a započinje sv. misom zadušnicom u 13.30 sati u župnoj crkvi Sv. Anastazije mučenice u Samoboru. Nakon sv. mise nastavlja se ispraćaj do samoborskog groblja gdje će u 14.30 sati biti ukop i sprovodni obredi.

Sprovodne obrede za pokojnog vlč. Valentina Zdravka Noršića predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: