HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.01.2024.

Posjet polaznika Đakonske pastoralne godine Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Dana 29. siječnja 2024. godine u popodnevnim satima polaznici Đakonske pastoralne godine Zagrebačke nadbiskupije su, zajedno s ravnateljem Nadbiskupskog pastoralnog instituta preč. mr. sc. Ivanom Lukićem i tajnikom gosp. Željkom Valjakom, posjetili prostorije Hrvatskog katoličkog sveučilišta.



Na Sveučilištu ih je dočekao rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić koji im je ukratko predstavio Sveučilište i njegov doprinos na području znanosti. Nakon kratke stanke, prof. Tanjić održao im je i predavanje na temu Svećenik u društveno-političkoj zajednici, istaknuvši im važnost sveobuhvatne otvorenosti svećenika za društvena pitanja koja dotiču svijet i narod kojega je on dio i za kojega je poslan brinuti se.



Po završetku predavanja, polaznici Đakonske pastoralne godine uputili su se pod vodstvom rektora Tanjića u obilazak Kampusa Hrvatskog katoličkog sveučilišta, upoznavši tako bogato opremljene predavaonice, dvorane i praktikume koje polaznici studija Povijesti, Psihologije, Sociologije, Komunikologije, Sestrinstva, Teologije i Medicine imaju na raspolaganju.
 
 
T.V./NPI
Ispišite stranicu: