HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.04.2018.

Poglavari i bogoslovi sjemeništa "Redemptoris Mater" posjetili Krašić


Poglavari s bogoslovima biskupijskih misijskih sjemeništa "Redemptoris Mater" iz Pule i Sarajeva u nedjelju 8. travnja 2018. posjetili su Krašić i sudjelovali na svetoj misi u 11 sati.

Bogoslovi, iz ukupno trinaest različitih zemalja, predvođeni rektorom don Piergiorgiom De Angelisom i vicerektorom Joštom Mezegom u sklopu uskrsnog hodočašća pod nazivom "Put u Emaus" pohodili su spomen sobe blaženog Alojzija Stepinca te slavili svetu misu u krašićkoj župnoj crkvi. Bogoslova se posebno dojmila jednostavnost bl. Alojzija Stepinca te njegova ljubav prema Crkvi.

Rektor Piergiorg De Angelis u svojoj homiliji naglasio je veliku Božju ljubav prema nama ljudima istaknuvši kako su prve riječi Isusa Krista koje je izrekao svojim apostolima bile „Mir Vama“ pokazavši im rane svojih ruku i boka kao dokaz te prevelike ljubavi.

Bogoslovi su na oduševljenje mnogih vjernika, a posebno malog Brune Perina koji se toga dana krstio, otpjevali uskrsne pjesme dok je jedan od njih, đakon Boško Čatlak i posvjedočio o svome obraćenju te putu prema prezbiteratu. Nakon svete mise, bogoslovi i poglavari uputili su se do spomenika bl. Alojzija Stepinca gdje su pjevali i plesali Bogu na slavu.

Katarina Stepinac,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: