HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.03.2018.

Pobožnost križnog puta u središtu Travnog



Na Cvjetnicu, u nedjelju 25. ožujka 2018. godine u Župi svetoga Luke evanđelista, Zagreb-Travno prvi put od osnutka Župe, otkad su prošle 42 godine, slavljena je pobožnost križnoga puta na otvorenom po parku u središtu novozagrebačkoga naselja Travno.

Križni put na otvorenom započeo je u 17 sati otkucajima zvona sa župnog tornja.

Površina parka u Travnom proteže se cijelim naseljem, koje je svojim pravokutnim oblikom omogućilo savršen sklad svih 14 postaja križnoga puta. Župljani Župe Travno na čelu sa župnikom vlč. Vladimirom Hrenom hodali su za misijskim križem kojega su nosili odrasli muškarci, dok su na svakoj od postaja ovogodišnji krizmanici, članovi zajednice mladih i ministranti držali sliku postaje i svijeće.

Tekst križnoga puta mons. Tomislava Ivančića okupljenom vjernom puku pročitali su predstavnici zajednica unutar župe: Molitveni vijenac Kraljice Obitelji, Marijina Legija, Molitvena zajednica blaženoga Alojzija Stepinca, Zajednica mladih, Obiteljska zajednica, Zajednica čitača i djeca.

Razmišljajući o svojih 14 križeva, pratili vjernici su pratili Isusa na putu do Golgote. Taj put ih je doveo u župnu crkvu gdje su nakon pobožnosti križnoga puta kao vrhunac proslavili svetu misu te čitanjem Muke po Marku ušli u Veliki tjedan, najvažniji tjedan u životu Crkve.


Branka Karlović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: