HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.01.2016.

Pjevači Betlehemske zvijezde u Velikoj Gorici



Mali Pjevači Betlehemske zvijezde i ove su godine prošetali ulicama grada Velike Gorice. Djeca su to iz Župe Navještenja Blažene Djevice Marije koja su se okupila kao mali misionari oko sestre Matije Popović, redovnice iz velikogoričke redovničke Družbe sestara Kraljice svijeta.

Malim pjevačima želja je bila obradovati vjernike njihovog grada pohodom obiteljima između Božića i Nove godine.

Pred Božić marljivo su učili Božićne pjesme kako bi s vjernicima mogli zapjevati kad ih susretnu ili posjete. Bili su raspoređeni u nekoliko skupina, a svaku skupinu činila su Tri kralja, anđeo zvjezdonosac i odrasla osoba koja ih je pratila i brinula o njima.



Dana 28. prosinca zajedno su prošetali ulicama Velike Gorice od Tržnog centra do Trga Stjepana Radića. Radost prilikom dolaska u obitelji koje su ih pozvale bila je velika – kako radost mališana koji su odvojili svoje vrijeme kako bi učinili dobro tako i radost onih koji su ih primili i njihovu dobrotu nagradili slatkišima i novcem.

Novac koji su prikupili mali pjevači odnijet će u Misijski ured u Zagreb i tako pomoći svojim vršnjacima u misijskim zemljama.

Ovi plemeniti mališani svojom su akcijom željeli svijet učiniti boljim jer - Dobrota je sišla na zemlju da bismo i mi jedni drugima činili dobro.
 
Snježana Kirinić Grubić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: