HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.04.2019.

Pismo kardinala Bozanića nadbiskupu Colomba u Šri Lanki


 Prigodom terorističkih napada u Šri Lanki na Uskrs, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 24. travnja 2019. godine, pismo nadbiskupu Colomba kardinalu Albertu Malcolmu Ranjitu koje donosimo u cijelosti:

          Uzoriti Gospodine!

U ovim danima progona i mučeništva Crkve u Šri Lanki izražavam Vam, u osobno ime i u ime Zagrebačke nadbiskupije, svoju duhovnu blizinu i molitveno zajedništvo. Nezamislivo nasilje na katoličku zajednicu, okupljenu u molitvi na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova, ostavlja jedino prostor za molitvu i suosjećanje.

Žarko molim Boga da krv tolikih mučenika strašnih napada u crkvama i drugim mjestima bude sjeme novih kršćana u napaćenoj Crkvi u Šri Lanki. Neka Gospodin u svome milosrđu primi duše stradalih u bešćutnom pokolju i neka bude bliz njihovim obiteljima i svima pogođenima bolju gubitka najmilijih.

Uzoriti, neka Vam Bog, gospodar života, udijeli potrebu snagu i mudrost da u ovom teškom trenutka na osobit način budete slika Krista Dobrog Pastira vjernicima drage Crkve u Šri Lanki i svemu singaleškom društvu. 

U dubokom molitvenom zajedništvu, u živoj vjeri u Krista našeg Gospodina, umrlog i Uskrslog, suosjećam s Vama u strašnoj patnji koja je pogodila Vašu zemlju.

Ispišite stranicu: