HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.02.2018.

Peti dan devetnice u Krašić hodočastili župljani župe sv. Josipa iz Zagreba



Župa sv. Josipa, Zagreb - Trešnjevka na poziv župnika vlč. Ivana Vučaka je hodočastila peti dan devetnice posvećene našem Blaženiku Alojziju Stepincu u Krašić.



U 17 sati počela je pobožnost i molitva svete krunice, a u 17.30 sati euharistijsko klanjanje nadahnuto tekstovima bl. Alojzija. U 18 sati započelo je sveto misno slavlje koje je predvodio župnik župe sv. Josipa, vlč. Damir Ocvirk u koncelebraciji s vlč. Ivanom Damijanovićem i domaćim župnikom Ivanom, a mješoviti zbor i tamburaški sastav svojim su prisustvom uveličali misno slavlje.



Vlč. Damir u svom je obraćanju vjernicima istaknuo kako je Blaženik volio sv. Josipa i svakodnevnom molitvom zagovarao svoj Hrvatski narod.



A poniznost i poslušnost Nebeskom Ocu kao i Majci Crkvi očitovala se u svakodnevnom životu i zato nam je naš Blaženik primjer istinske ljubavi prema svakom čovjeku. Njegova neizmjerna vjera u zagovor Nebeske Majke ga je jačala u Duhu Božje providnosti kojoj se svakodnevno prikazivao. To je naš Blaženik, molimo i vjerujmo da će Bog providjeti dan kada će ga uzdignuti na čast oltara svetih.



Na kraju sv. mise održan je kratki koncert u čast našeg Blaženika!
Verica Mikulić
Ispišite stranicu: