HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.03.2016.

Pastirski pohod biskupa Gorskog Župi Tijela Kristova



U četvrtak, 3. ožujka 2016. godine, pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski započeo je pastirski pastoralni pohod Župi Tijela Kristova u Sopotu. Nakon dočeka, molitve i pozdravnog govora predstavnika Župnog ekonomskog vijeća, biskup se uputio prema osnovnoj školi Ive Andrića.



U osnovnoj se školi susreo s učenicima, vjeroučiteljicama, ravnateljicom te djelatnicima škole.



Biskup Mijo Gorski popodne je proveo u susretima s ovogodišnjim prvopričesnicima i krizmanicima te njihovim roditeljima.



Uslijedili su susreti sa zajednicama koje djeluju u župi koje su mu predstavile svoj rad i djelovanje -  Župno ekonomsko i pastoralno vijeće, župni Caritas, župni zborovi te ministranti.



Posebno smo radosni što je mons. Mijo Gorski sudjelovao na našem Korizmenom četvrtku – posebnoj korizmenoj pripravi za Uskrs predvodeći svetu misu i sudjelujući u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.



Susreti s različitim zajednicama koje djeluju u župi su se nastavili nakon svete mise kada se biskup Mijo Gorski susreo s mladima, Biblijsko – molitvenom grupom te Obiteljskom zajednicom.



Svoj pastirski pohod biskup Gorski nastavio je u nedjelju, 6. ožujka kada je predvodio misno slavlje u 11 sati.  Prije  početka misnog slavlja biskupu Gorskom je dobrodošlicu uz župnika poželjela i predstavnica mladih.



U svojoj homiliji rastumačio je prispodobu o razmetnom sinu,  te je istaknuo kako je geslo Godine milosrđa – Milosrdni kao Otac uzeto upravo iz te prispodobe. Pozvao nas je da se poput izgubljenog sina vratimo svom Ocu te da se trudimo postati milosrdni kao On.



Na kraju svete mise, mons. Gorski rekao je kako iz Sopota odlazi obogaćen te je zahvalio našemu župniku vlč. Ivanu Kobešćaku, pastoralnom suradniku o. Zrinku Petru Nikoliću te svim vjernicima s kojima se susreo što svojim trudom pridonose zajednici te je pozvao i sve okupljene vjernike da se što više ugrađuju i uključuju u život župe.



Župnik je zahvalio biskupu na njegovom pohodu i riječima koje nam je uputio.  Na kraju se u ime župljana zahvalila predstavnica župnog zbora, a ministranti su mu uručili prigodne darove kao uspomenu na pohod našoj župi.











Ida Vincelj,
župna medijska suradnica



Ispišite stranicu: