HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.04.2022.

Pastirijada za djecu u Brestju

Zajednica mladih Župe Dobroga Pastira u Brestju, s voditeljicom Ines Sosa Meštrović i animatorima, u subotu 23. travnja organizirala je Pastirijadu za učenike od 3. do 7. razreda osnovne škole po principu oratorija. Geslo susreta bio je "Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan" (Lk 6,36).

Program je započeo okupljanjem u župnoj dvorani uz pjesmu, ples i uvodnu molitvu. Prva aktivnost bila je tzv. „potraga za blagom“ u kojoj su sudionici bili podijeljeni u grupe na temelju 4 različite boje bedža koji su im dodijeljeni na ulazu. Zadatak je bio da u prostoriji pronađu „sakriveno blago“ koje se sastojalo od duhovnih i tjelesnih djela milosrđa, a grupa koja je najbrže sakupila svih 14 djela milosrđa bila je pobjednik. Potom, sudionici su pod vodstvom animatora tijekom kateheze i kreativnih radionica (izradu 3D kuće milosrđa, crtanje plakata, glumu, izradu kalendara milosrđa) naučili nešto više o samoj temi susreta.



Za spomenute radionice bili su podijeljeni u četiri dobne skupine pod različitim imenima (3. i 4. razred - ljubav, 5. razred - nada, 6. razred - vjera, 7.razred - milost). Razgovarali su s animatorima i međusobno o važnosti milosrđa prema bližnjemu i o samim primjerima iz života sukladno temama. Crteže, plakate, i glumačke vještine koje su unutar svojih grupa pripremili, prezentirali su pred preostalim skupinama.

S obzirom na nadolazeću prvu mladu misu u našoj župi, tijekom radionica izrađena su i mala iznenađenja za mladomisnika. Nakon poučnog dijela, uslijedio je i zabavni program uz prigodne igre natjecateljskog karaktera. Sudionici su pokazali izvanrednu fizičku spretnost u igrama koje su uključivale razne rekvizite (teniske i ping-pong loptice, balone…). Uz to, pokazali su i svoje znanje naučeno o djelima milosrđa te odgovarali na pitanja iz Biblije. Potom su sa svojim animatorima odigrali još jednu zabavnu igru pod nazivom „uhvati trenutak“ u kojoj su ,podijeljeni u skupine, trebali stvoriti što više fotografija na zadanu „pozu“. Skupina koja je u određenom vremenu imala najviše fotografija bila je pobjednik.  

Po završetku susreta, uslijedio je objed uz ugodno druženje i molitvu sv. Ivana Bosca. Svi sudionici su iskazali izrazito zadovoljstvo i želju da se u našoj župi čim prije organizira nova Pastirijada za djecu, kako bi mogli ponovno uživati u ovakvom radosnom danu.
Ana Badžak 
Ispišite stranicu: