HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.06.2022.

Otvorenje izložbe radova u kolažu » Teodorine ikone« u župi sv. Leopolda M., Ljubljanica-Voltino


 Župa sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica – Voltino
Otvorenje izložbe radova u kolažu » Teodorine ikone«
Župni Pastoralni centar, 15. - 30. lipnja 2022.
 
U okviru bliže duhovne pripreme i proslave svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove, izložba radova u kolažu »Teodorine ikone«, autorice Mirjane Nikolić bit će prigodno otvorena u srijedu, 15. lipnja u 19.30 sati u Pastoralnom centru Župe sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica - Voltino.

Riječ je o međunarodnoj izložbi radova u kolažu umjetnice Mirjane Nikolić koja je svoje poštovanje prema ikonama, njihovoj dubokoj povijesti koja seže do samih početaka kršćanstva i umjetničkom izričaju koju pronosi duh simboličke baštine jednog vremena, pretočila u specifičan likovni izraz ostvarujući svojim talentom poseban apostolat koji promiče ekumenski duh i međureligijski dijalog u suvremenom svijetu osiromašenom tišinom, poniznošću i duhom askeze.

Otvorenje izložbe oplemenit će glazbene izvedbe talentiranog skladatelja, glazbenika i producenta Ozrena K. Glasera i violinistice, profesorice Renate Novoselec.

Duhovno predblagdansko ozračje oplemenjeno meditativnim karakterom ikona u likovnom izrazu umjetnice i vjernice Mirjane Nikolić, bit će lijepa prilika za kratko sabiranje duha i osluškivanje Božje blizine u tišini vlastitog srca jer kako nam poručuje Autorica: »Ikona kao tajanstvena snaga Božje milosti budi u meni poniznost. Njome se iskazuje čast svetcu, ali se i kroz njegovu duhovnu perspektivu promatra vlastiti život, unutrašnji i vanjski rast, otvaranje horizontu božanskoga i onoga što čovjek rijetko pribrano može čuti, osjetiti, naslutiti i dokučiti svojim osjetilima te dotaknuti otkucajima ranjivoga ljudskoga srca u gradskoj užurbanosti
 
Posjetitelji izložbu mogu razgledati do 30. lipnja 2022.

Ispišite stranicu: