HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.05.2018.

Otvorena putujuća izložba o Sluzi Božjemu Josipu Stadleru



U Župi sv. Pavla apostola u zagrebačkom Retkovcu, u dvorani mons. Juraka u župnom uredu, otvorena je u utorak 8. svibnja putujuća izložba reprodukcije fotografija iz života i djelovanja Sluge Božjega, nadbiskupa vrhbosanskoga Josipa Stadlera, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Malog Isusa čije sestre već dugi niz godina djeluju i pomažu rad ove župe.

Prošle godine u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, svečano je otvorio jubilarnu Stadlerovu godinu povodom 175 godina njegova rođenja i krštenja, 150 godina njegova ređenja i 100 godina njegove smrti.

Družba sestara Služavki Maloga Isusa u Župi sv. Pavla apostola djeluje od njezinih početaka. Uz redovite dužnosti župnog pastorala, a prema karizmi Družbe sestre su uključene u različite oblike karitativnog djelovanja u duhu življenja karizme služenja najpotrebnijima, po primjeru oca utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera, čiji lik i djelo prikazuje ova izložba. Danas u župi Retkovec djeluju s. M. Ana Čajko-Šešerko i s. M. Marta Vunak.

Nakon misnog slavlja kojeg je predvodio župni vikar Mario Dukić, nazočnima se obratila i tajnica u vrhovnoj upravi Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, s. M. Ana Marija Kesten, koja je u pratnji s provincijskom glavaricom, s. M. Petrom Marjanović, svečano otvorila izložbu uz prigodni program kojeg su izveli najmlađi članovi dječje župne zajednice. Zatim su svi zajedno izmolili molitvu za proglašenje blaženim nadbiskupa Stadlera.

Na samoj izložbi u župnom uredu okupljene je pozdravio domaći župnik Vinko Tomić i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji i postavljanju izložbe, naročito sestrama Ani i Marti te Prijateljima Malog Isusa iz te župe. Ovu izložbu u Retkovcu bit će moguće posjetiti do 18. svibnja ove godine. (MD)
Ispišite stranicu: