HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.05.2022.

OŠ „Eugena Kvaternika“ iz Velike Gorice i XV. gimnazija Zagreb pobjednici Vjeronaučne olimpijade



Iskrene čestitke državnim pobjednicima na natjecanju iz vjeronauka, predstavnicima Zagrebačke nadbiskupije: OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice i XV. gimnaziji iz Zagreba, s mentorima Natašom Čurić i Velimirom Mandićem!

Druga mjesta zauzele su I. gimnazija iz Zagreba (s mentoricom Barbarom Kačar) i OŠ Brodarica, a na treća mjesta zasjeli su OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba (s mentorom Plamenkom Nosićem) i Pazinskim kolegijem među srednjim školama.





Državno natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade, ove godine održano u Zadru u Hotelu Kolovare, zaključeno je 4. svibnja 2022, a provedeno je u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru, gdje se natjecalo 160 osnovnoškolaca i srednjoškolaca u četveročlanim ekipama s područja cijele Hrvatske.

Prvoga dana natjecanja učenici u rješavali pisani test, koji je vrednovalo Državno povjerenstvo na čelu s predsjednikom povjerenstva gosp. Tomislavom Tomasićem, višim savjetnikom u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Sljedećega je dana održan ekipni dio natjecanja – Milijunak, kada su definarni konačni rezultati i proglašeni pobjednici.

Predstavnike Zagrebačke nadbiskupije pratile su i podržavale (te im zadovoljno i čestitale na izvrsnom plasmanu) predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić i gđa Ivanka Petrović, savjetnica.

Iskrene čestitke svim natjecateljima i njihovim mentorima!







„U Zadru je ovih dana bila najveća koncentracija znanja o Družbi Isusovoj i sv. Ignaciju – ne samo u Zadru, Hrvatskoj i Europi, nego u cijelom svijetu. Ovakav događaj nije nigdje organiziran i jako će odjeknuti u cijelom svijetu, po isusovačkim glasilima kojih ima jako puno”, poručio je o. Mirko Nikolić, zamjenik provincijala Družbe Isusove u Hrvatskoj. 


Ispišite stranicu: