HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.10.2023.

Oratorij "Zaogrni plašt sv. Martina" održan u Župi svetog Martina, biskupa

Treći Oratorij u Samoborsko-okičkom dekanatu održan je pod geslom "Zaogrni plašt sv. Martina" u subotu, 14. listopada u Župi svetog Martina, biskupa u Svetom Martinu pod Okićem.



Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio domaći župnik vlč. Siniša Hegedušić u koncelebraciji s dekanom Samoborsko-okićkog dekanata preč. Ivicom Cika, gvardijanom franjevačkog samostana fra Željkom Janjićem i župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja iz Luga Samoborskog vlč. Josipom Čuligom. U svojoj propovijedi sve okupljene vlč. Hegedušić upoznao je sa likom sv. Martina i njegovim milosrdnim davanjem, a na kraju misnog slavlja svako dijete primilo je blagoslov svećenika, a zatim je održana i procesija oko oltara-kipa sv. Martina.



Radionice i igre održane su nakon misnog slavlja na školskom iglalištu OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu gdje su sudionici izrađivali kaleže te učili o njegovoj važnosti u euharistiji. Sudionici su tijekom radionice ukrašavli plašt sv. Martina koji je za ovu prigodu sašila Silvija Turk iz dječje Gradske knjižnice Samobor. Na igralištu su održane i razne igre te plesna radionica. Pred kraj druženja stigli su vatrogasci DVD-a Galgovo koji su djeci pokazali vatrogasne vježbe u kojima su se i sama djeca mogla okušati. Na samom kraju domaći župnik zahvalio je svima na sudjelovanju i podijelio završni blagoslov, a sudionici su mu darovali ocrtani plašt kojeg su tijekom radionica ukrasili i ostavili svoje dojmove za trajnu uspomenu.



Na oratoriju, koji su organizirali udruga U duhu s Kristom i Župa sv. Martina, biskupa pod pokroviteljstvom Grada Samobora, sudjelovalo je 60-ak djece Samoborsko-okićkog dekanata.



Silvija Blažević
Ispišite stranicu: