HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.03.2018.

Okrugli stol „Položaj jezika u Prijedlogu kurikula Hrvatskoga jezika“


Povodom obilježavanja Dana hrvatskoga jezika (11. – 17. ožujka) Odjel za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilište organizira okrugli stol „Položaj jezika u Prijedlogu kurikula Hrvatskoga jezika“  u utorak 13. ožujka 2018. u 17 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu, u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“, 3. kat.

Na skupu će sudjelovati dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, doc. dr. sc. Vesna Budinski,  Stručna radna skupina za Hrvatski jezik, izv. prof. dr. sc. Tamara Gazdić-Alerić, Učiteljski fakultet u Zagrebu, dr. sc. Martina Kolar-Billege, Učiteljski fakultet u Zagrebu, i Tatjana Doračić, profesorica savjetnica na Gimnaziji A. G. Matoša u Samoboru.

Dani hrvatskoga jezika manifestacija je koja se svake godine obilježava u drugome tjednu mjeseca ožujka u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga jezika (1967). U tjednu  hrvatskoga jezika održavaju se radionice, predavanja i skupovi posvećeni povijesti, sadašnjosti i budućnosti hrvatskoga jezika, njegovu njegovanju i čuvanju, podučavanju i učenju. Hrvatsko će katoličko sveučilište ove godine skup posvetiti Prijedlogu kurikula Hrvatskoga jezika s  osobitim naglaskom na položaj i status materinskoga jezika unutar predložena dokumenta. 
Moderator skupa: dr. sc. Marijana Togonal, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta.
Ispišite stranicu: