HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.02.2024.

Održana korizmena duhovna obnova za djelatnike Nadbiskupske klasične gimnazije

Korizmena duhovna obnova za djelatnike Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti održana je u srijedu 21. siječnja 2024. s temom Milosti je čas, Isus zove nas.

Duhovnu obnovu vodio je duhovnik Gimnazije vlč. Luka Premelč koji je u prvom nagovoru govorio o važnosti istinskog kajanja i poniznosti te prihvaćanju poziva. "Moći biti Kristov poslanik stavlja pred nas zahtjev da prvo preispitamo svoj odnos s Bogom, a zatim svoj odnos prema onima koji nas okružuju i naposljetku svoj odnos prema sebi samima", rekao je vlč. Premelč.

U drugom nagovoru razmatrao je korizmenu pjesmu „Milosti je čas“ za koji je istaknuo da uvodi u bit korizme i daje, kako je naglasio, "konkretan recept što činiti kako bi moj korizmeni put uistinu unio trajnu promjenu u moj život, a onda posredno donio radosnu promjenu i u životima svih onih koji me susreću".

Nagovor je završio ispitom savjesti nakon koje je, za sve koji su željeli, bila mogućnost svete ispovijedi. Duhovna obnova nastavljena je u školskoj kapeli pobožnošću Križnoga puta i euharistijskim slavljem. 

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti
Ispišite stranicu: