HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.11.2023.

Održana duhovna obnova za vjernike Župe Uzvišenja Svetoga Križa iz Dugoga Sela



U subotu 18. studenoga održana je duhovna obnova za odrasle vjernike Župe Uzvišenja Svetoga Križa iz Dugog Sela. Odazvalo se šezdesetak župljana: pastoralnih suradnika, roditelja prvopričesnika i krizmanika te drugih angažiranih vjernika koji su u pratnji župnika vlč. Tomislava Kralja u Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini otvorili svoja srca i duše poticajima Duha Svetoga. Voditelj duhovne obnove bio je fra Ivan Bradarić OFMConv., gvardijan i župnik u Sisku. U središtu duhovne obnove pred sudionike je stavljen tekst iz Matejevog evanđelja: "Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlost svijeta" (Mt 5, 13-16).



Promišljali su i o ovim riječima iz poslanice Kološanima: "Riječ neka vam je uvijek ljubazna, solju začinjena: znajte svakomu odgovoriti kako treba." Neka od pitanja na koja su sudionici trebali odgovoriti bila su: Kakva sam ja sol? Kako koristim svoju sol? Imam li ono posebno 'zrno soli'? Fra Ivan nazočne je pozvao da kao kršćani upoznaju svoje dostojanstvo. Pitali su se koliko je godina u životu potrebno proživjeti da čovjek bude istinski sretan? Jesmo li već upoznali Božju ljubav?



U pauzi je uslijedio zajednički ručak koji su pripremile sestre iz Družbe, a popodnevni dio obnove proveli su u klanjanju, ispovijedi i duhovnom razgovoru. Sestra Ozana Krajačić progovorila je o povijesti duhovnog centra, kao i o poslanju Družbe, koju je osnovala M. Franziska Lechner.



Vrhunac susreta bila je zajednička sveta misa u kapeli Duhovnog centra za koju su se pripremali zajedničkom molitvom krunice. Radosni i punih srca raspoloženih za "biti sol zemlje u svojim obiteljima i župnoj zajednici" krenuli su u večernjim satima svojim domovima.

Mislava Dubravčić

Ispišite stranicu: