HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.02.2024.

Održan treći susret Temeljne formacije animatora



Treći susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji održan je 3. i 4. veljače u samostanu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu. Tema ovog susreta bila je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Susret je započeo misom koju je predvodio povjerenik za pastoral mladih vlč. Filip Šešek.



Nakon misnog slavlja slijedio je uvod i podjela u male grupe, u kojima su se sudionici prisjetili pravila rada u grupi i naučenog s prošlog susreta. Potom je uslijedila radionica Most, vježba međusobne suradnje. Nakon ručka uslijedila je radionica Crkva u kojoj su mladi na temelju ulomaka iz Evanđelja izrađivali modele Crkve. Zatim su kroz radionicu Područje djelovanja animatora saznali u kojim sve župnim zajednicama animator može djelovati te ih se potaknulo da se priključe, ako već nisu, nekoj od zajednica.



Nakon toga su uslijedila predavanja Analiza igre i Macstof u kojima su sudionici nešto više naučili o igri, njenoj podjeli, ali i pripremi. Navečer je održana Vesela večer čija su tema bili Oscari. Subota je zaključena večernjom molitvom.



Nedjelja je započela svetom misom. Nakon doručka slijedilo je predavanje Animatorski bonton, a zatim su iskoristivši naučeno od prošlog dana mladi predstavili igre koje su u malim grupama osmislili. Susret je završio evaluacijom i plesom. Idući susret će se održati u ožujku.

Ured za pastoral mladih

Ispišite stranicu: