HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.03.2024.

Održan tradicionalni hodočasnički križni put u Vukovini

U Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini nakon četiri godine stanke na Veliki petak, 29. ožujka, održan je tradicionalni hodočasnički križni put.

Krenuvši iz župne crkve u jutarnjim satima pobožnost je krenula k selima, a prva postaja bila je kapelica sv. Fabijana i Sebastijana u Kučama. Nakon izmoljene postaje pridružila se nekolicina vjernika te je put nastavljen do kapelice sv. Petra i Pavla u Rakitovcu, gdje je hodočasnike dočekala okrjepa.

Pobožnost križnog puta nastavljena je kroz Turopolje ka kapelici sv. Ivana Krstitelja u Buševcu, zatim do kapele sv. Vida u Mraclinu.

Bez obzira na vidljiv umor na licima hodočasnika, vjera je održala ustrajnost u hodu. Sljedeća postaja bila je kapelica Krista Kralja, a pobožnost je nastavljena prema župnoj crkvi uz kraću stanku kod čuvara "križnog dreva" u Vukovini.

Posljednja postaja izmoljena je u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije. Na kraju pobožnosti župni vikar vlč. Domagoj Topić zahvalio je svim hodočasnicima na sudjelovanju i pozvao sve prisutne da svakako dođu i dogodine, uz molbu da svatko povede još jednu osobu kako bi i ponovno hodom častili spomen na Muku našega Gospodina i molili za potrebe Župe.

Ivona Golubić i Ivan Dolibašić
Ispišite stranicu: