HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.03.2024.

Održan križni put ulicama Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka održan je, nakon tri godine stanke, križni put ulicama Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. 
 
Križni put predvodio je župnik moderator don Đuliano Trdić, a pratili su ga đakoni Marko Šimundić, Mario Šarić i trajni đakon Miljenko Bošnjak. U pobožnosti križnog puta sudjelovalo je petstotinjak župljana.
 
Križni put započeo je uvodnom molitvom ispred župne crkve sv. Antuna Padovanskog, a potom se nastavio ulicama župe: Glavnom ulicom, Letničkom, Primorskom, Leskovec, Popovečkom, Kvarnerskom, Stubičkom, Plitvičkom, Sesvetskom cestom, Solinskom, Krasnjanskom, Međugorskom. Postaje križnog puta bile su na križanju ulica. Kratka pauza bila je nakon sedme postaje kod kuće Vretenec br. 6, dok je završna molitva križnog puta bila ispred župne crkve. 
 
Dionica križnog puta bila je duga oko pet kilometara. U molitvenom i sabranom hodu koji je trajao tri sata župljani su razmatrali Isusovu muku i smrt, promišljajući o postajama križnog puta kako bi svoj život usmjerili prema Gospodinu. Postaje križnog puta s molitvenim razmatranjima čitane su iz knjižice „Križni put - viđenje A. K. Emmerick“ koju je priredio don Josip Radić, župnik in solidum.
 
Na čelu pokorničke procesije nosio se drveni misijski križ, u čijem su se nošenju izmjenjivali župljani. Tijekom križnog puta molila se Gospina krunica i pjevale korizmene pjesme.
 
Nakon završenog križnog puta župljani su zadržali ispred crkve na druženju i okrijepi uz kolače i piće. Pomoć oko pripreme i organizacije pružili su članovi DVD-a "Sesvetska Selnica" koji su tijekom cijelog križnog puta regulirali promet i red na ulicama. (M.R.)
Ispišite stranicu: