HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.04.2016.

Obiteljski put svjetla Samoborskim gorjem



U Samoborskom gorju održan je u subotu 2. travnja 2016. godine, obiteljski planinarski put svjetla. To je jedan u nizu takvih susreta koji se održavaju neposredno nakon Uskrsa već nekoliko godina zaredom u organizaciji udruge Ekosspiritus.

Okupilo se više od trideset obitelji te pojedinaca koji su slavili Uskrslog Krista, hodom kroz prirodu, razmatrajući evanđelja u kojima se spominju Kristovi susreti s učenicima nakon uskrsnuća.

Stotinjak je sudionika prošlo put od Smerovišća prema Slanom Dolu, pa drugim putem kroz Slapnicu natrag u Smerovišće te nastavili prema Cerini i planinarskom domu Cerinski Vir, gdje je bila završna postaja, okrjepa i euharistija.

Euharistijsko slavlje predvodio je don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, dragi prijatelj udruge Ekosspiritus, koji je u homiliji naglasio važnost takvih zajedništva u planini, koje potiču osobni rast u vjeri te ohrabruju za svakodnevni život u dolini među ljudima u obitelji, poslu te onima s ruba društva kojima treba donijeti živo evanđelje.

Hodajući Samoborskim gorjem, putem prilagođenim i maloj djeci, sudionici obiteljskog planinarskog puta svjetla zaustavili su se na pet postaja na kojima su pojedine obitelji molile krunicu te razmatranja koja je napisala Mirta Miletić. Sudionici su stigli iz udaljenijih mjesta Slavonije, Križevačkog kraja, Hrvatskog zagorja te okolice Zagreba.


Radovan Librić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: