HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.06.2022.

Obiteljski dan u Župi Krista Kralja u Domaslovcu

Nedjelja Presvetog Trojstva u Župi Krista Kralja u Domaslovcu obilježena je obiteljskim ozračjem. Obiteljski dan započeo je svetom misom koju je predvodio župnik Ante Bojanić. Nakon svete mise uslijedio je zajednički ručak svih prisutnih obitelji župne obiteljske zajednice.





Nakon ručka djeca su sa župnim animatorima sudjelovala na radionicama i igrama, a roditelji i starija djeca iz obitelji slušali katehezu i svjedočanstvo bračnog para. Mladi bračni par Kristina i Stjepan sa svoje troje male dječice govorili su o zajednici „Dodir Ljubavi“, kojoj sami pripadaju. Posvjedočili su kako dugo nisu mogli imati djece. Svojim snagama, putem raznih metoda koje Crkva podupire, pokušali su dobiti djecu, no bezuspješno. Tek kad su prepustili Bogu svoje molitve i čežnje, kada su se otvorili djelovanju Duha Svetoga, Gospodin je učinio svoje. Osam su godina u braku i zasad imaju troje djece. U svom svjedočanstvu istaknuli su kako im zajednica puno znači te ohrabrili sve prisutne da ne odustanu od molitve zajednice jer, uz ljude s kojima možeš zajedno slaviti i zahvaljivati Gospodinu, podijeliti poteškoće u obitelji, sve je lakše. Vlč. Ivan Lastovčić nakon svjedočenja bračnog para održao je katehezu o Marti, Mariji i njihovom bratu Lazaru. Vlč. Lastovčić naglasio je kako je Isus rado dolazio u obitelji, njihove domove. Na primjeru Marte, Marije i Lazara pojasnio je kakav odnos mora biti između čovjeka i Boga te kako je u životu potrebno i slušati i činiti.



Nakon kateheze uslijedilo je druženje obitelji uz tortu kojom je proslavljena godišnjica braka bračnog para Gogić. Obiteljski dan u župi završio je redovitim susretom mladih nakon večernje mise na temu "Obitelj danas". Mladi su u katehezi govorili o nastanku obitelji od Staroga zavjeta pa do danas. Posebno su se osvrnuli na to kako izgledaju naše obitelji i što treba činiti da obitelj zaista bude kućna crkva u malom.
 
Ivana Vlahović
Ispišite stranicu: